Регистрация

Картофена супа с гъби и тиквички

Картофена супа с гъби и тиквички
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1554

Зеленчукова супа с гъби и кореноплодни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тиквички
  • 7 картофа
  • 500 г гъби
  • 1 глава лук
  • 1/2 корен целина по желание
  • 1-2 моркова
  • 250 мл течна сметана
  • 1 литър бульон - зеленчуков, гъбен или пилешки
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз или копър по желание

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почистете, прехвърлете в тенджера, захлупете с чиния и залейте с вода. Сварете за 10 минути след кипването. Така няма да пуснат тъмна вода на бульона и да направят супата кафеникава. Ако ефектът не ви пречи, пропуснете тази стъпка.

2. Картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета. Прехвърлете в тенджера и пуснете да се варят. Ако използвате и корен целина, добавете го сега.

3. Морковите нарежете на малки кубчета, а лука наситнете. Сгорещете растителната мазнина в тиган и запържете лука до златисто. Добавете морковите и гответе докато се запечатат. След това изсипете съдържанието на тигана в тенджерата при врящите картофи.

4. Добавете гъбите, нарязани на полумесеци. По-късно добавете и тиквичките, нарязани на кубчета. Гответе докато картофите се развярят.

5. Застройте със сметаната и добавете подправки и наситнена зеленина - копър или магданоз (не и двете).

6. Махнете от котлона и изчакайте да почине за 10-тина минути.

* Ако искате супата да е веганска - използвайте растителна сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта