Картофена пица с масло и сирене
Запечено картофено пюре с яйце и сирене.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
- 100 мл мляко
- 150 мл масло
- 150 г сирене по избор
- 1 яйце
- кубче пилешки или телешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофите добре, нарежете ги на 2 и ги сварете хубаво (когато са нарязани картофите се варят по-бързо).
2. Извадете картофите, полейте ги с хладка вода, махнете ципата и ги намачкайте с преса.
3. Добавете първо маслото (за да може да се разтопи), след това млякото и бульона и разбъркайте добре.
4. Прехвърлете сместа в тава, разделете белтъка от жълтъка на яйцето, направете ямичка в средата и сложете жълтъка.
5. Наредете сиренето, нарязано на парченца по повършността на тавичката и полейте отгоре с разбития белтък.
6. Печете на силна фурна около 10-15 мин., докато сиренето покафенее, а жълтъкът се изпече изцяло.
7. Поднесете като гарнитура или основно ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ