Регистрация

Картофена салата с наденица

Картофена салата с наденица
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3841

Картофена салата с месо, майонеза и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 големи картофа
  • 3 цели наденички/кренвирша, поширани за 2 мин.
  • 5 рачешки ролца, поширани за 45 сек.
  • 2 твърдо сварени яйца
  • 2 цял стрък зелен лук, нарязан
  • 3 пълни с.л. майонеза
  • 2 с.л. колсло сос
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги изплакнете хубаво. Нарежете ги на големи хапки и ги сложете в тенджерка, пълна с вода, колкото да ги покрие. Прибавете 1 пълна ч.л. сол във водата и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да се варят 12 мин. или до омекване. Отцедете и оставете да се охладят.

2. Нарежете наденичките на филийки, както и рачешките ролца, обелете яйцата и ги нарежете на едри парчета.

3. В голям съд смесете картофите, наденичките, рачешките ролца и яйцата с щипка сол, щедро количество черен пипер, майонеза, колсло и по-голямата част от зеления лук. Покрийте и оставете в хладилника до поднасяне, украсени с допълнително зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта