Картофена салата с наденица
Картофена салата с месо, майонеза и яйца.
Необходими продукти:
- 3 големи картофа
- 3 цели наденички/кренвирша, поширани за 2 мин.
- 5 рачешки ролца, поширани за 45 сек.
- 2 твърдо сварени яйца
- 2 цял стрък зелен лук, нарязан
- 3 пълни с.л. майонеза
- 2 с.л. колсло сос
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги изплакнете хубаво. Нарежете ги на големи хапки и ги сложете в тенджерка, пълна с вода, колкото да ги покрие. Прибавете 1 пълна ч.л. сол във водата и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да се варят 12 мин. или до омекване. Отцедете и оставете да се охладят.
2. Нарежете наденичките на филийки, както и рачешките ролца, обелете яйцата и ги нарежете на едри парчета.
3. В голям съд смесете картофите, наденичките, рачешките ролца и яйцата с щипка сол, щедро количество черен пипер, майонеза, колсло и по-голямата част от зеления лук. Покрийте и оставете в хладилника до поднасяне, украсени с допълнително зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ