Регистрация

Канелени бисквитки с масло

Канелени бисквитки с масло
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1665

Маслени сладки с канела и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 250 г захар
  • 200 г масло
  • 2 яйца
  • 100 г орехи
  • 1 ч.л. канела
  • 1 пакет ванилова захар
  • по 1-2 щипки - джинджифил и карамфил
  • пудра захар за глазура по желание (може и яйчен белтък)

Начин на приготвяне:

1. Орехите нарежете на ситни парченца.

2. Пресейте брашното в тава, добавете сухите подправки, набухвателя и орехите и размешайте.

3. Добавете яйцата и размекнатото на стайна температура масло. Замесете тесто, което не се лепи по ръцете и приберете в хладилника да стенге за 30-тина минути.

4. От тестото разточете кора с дебелина 0,5 см. и от нея изрежете бисквити. Редете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути. Най-вероятно от това количество ще имате повече от една тава.

6. Ако искате да украсите можете просто да поръсите с пудра захар през цедка. Ако искате глазура, разбийте един белтък на пяна и добавете в него 150 г пудра захар. След това с получения крем намажете сладките и оставете да засъхне за 12 часа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта