Канелени бисквитки с масло
Маслени сладки с канела и джинджифил.
Необходими продукти:
- 500 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 250 г захар
- 200 г масло
- 2 яйца
- 100 г орехи
- 1 ч.л. канела
- 1 пакет ванилова захар
- по 1-2 щипки - джинджифил и карамфил
- пудра захар за глазура по желание (може и яйчен белтък)
Начин на приготвяне:
1. Орехите нарежете на ситни парченца.
2. Пресейте брашното в тава, добавете сухите подправки, набухвателя и орехите и размешайте.
3. Добавете яйцата и размекнатото на стайна температура масло. Замесете тесто, което не се лепи по ръцете и приберете в хладилника да стенге за 30-тина минути.
4. От тестото разточете кора с дебелина 0,5 см. и от нея изрежете бисквити. Редете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути. Най-вероятно от това количество ще имате повече от една тава.
6. Ако искате да украсите можете просто да поръсите с пудра захар през цедка. Ако искате глазура, разбийте един белтък на пяна и добавете в него 150 г пудра захар. След това с получения крем намажете сладките и оставете да засъхне за 12 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ