Бискочикос - детски бисквитки
Бисквитки с глазура.
Необходими продукти:
За бисквитките:
- 6 ч. ч. брашно, плюс допълнително за разточване
- 1 с. л. бакпулвер
- 1 ч. л. сол
- 450 г свинска мас
- 1 1/2 ч. ч. захар
- 1 с. л. анасоново семе
- 1/2 ч. ч. бренди
За топинга:
- 1/4 ч. ч. захар (цветна захар по желание)
- 1 с. л. смлян канела
Начин на приготвяне:
1. Около един ден преди да направите бисквитките, смесете брендито с анасоновото семе в малка порцеланова или глинена порционна купичка за печене или друг малък съд. Покрийте и оставете на стайна температура докато сте готови за приготвянето на бисквитите. Можете да го направите до 3 дена предварително.
2. Загрейте предварително фурната на 180°C.
3. Пресейте брашното с бакпулвера и солта.
4. Сложете свинската мас в купата на миксер и разбъркайте. Прибавете захарта и бъркайте докато се разбие добре и стане пухкава.
5. Разбийте яйцата със сместа с бренди и анасон до хомогенност. Прибавете към тях свинската мас и бийте до хомогенност.
6. Прибавете сместа с брашното малко по малко, докато се обедини добре. Може да отнеме време, особено ако не използвате миксер.
7. Покрийте с брашно работната си повърхност и обърнете тестото отгоре. Направете го на топка и разточете на около 7 мм. Нарежете с формички за бисквитки и прехвърлете в тавичка за печене, покрита с пергаментова хартия.
8. Разбъркайте продуктите за топинга и поръсете щедро върху приготвените бисквитки.
9. Печете 10-12 мин., докато леко покафенеят по краищата. Преместете върху решетка за охлаждане веднага за поне десет минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ