Овесени бисквитки с бял шоколад и джинджифил
Лесно | Порции 10
| Видяна: 4195
Овесени бисквитки с бял шоколад, джинджифил и червени боровинки.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. размекнато масло
- 1 ч. ч. бяла захар
- 1 ч. ч. кафява захар
- 2 яйца
- 1 ч. л. ванилия
- 5 с. л. прясно счукан джинджифил
- 1 1/2 ч. ч. брашно
- 1 ч. л. сода за хляб
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. канела
- 1 ч. л. смлян карамфил
- 3 ч. ч. овесени ядки
- 1 ч. ч. бял шоколадов чипс
- 1 ч. ч. сушени боровинки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 190°С. Разбийте маслото и захарта, добавете яйцата и след това ванилията и джинджифила. (Ако нямате пресен джинджифил може да използвате 2 с. л. смлян. Добавете го когато слагате подправките в сухата смес.)
2. Обединете сухите продукти. Разбъркайте с кремообразната смес. Добавете овесените ядки, чипса и боровинките.
3. Постелете с пергаментова хартия тавичка за печене и печете 8 до 10 мин.
Най-важните съставки
брашно, бял шоколад, ванилия, джинджифил, захар, канела, кафява захар, масло, овесени ядки, смлян карамфил, сода за хляб, сол, сушени боровинки, яйце
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ