Калмари с масло, чесън и копър
Пържени калмари с чесън в маслен сос с лайм.
Необходими продукти:
- 60 мл зехтин за готвене
- 50 г масло
- 10 скилидки чесън
- 700 г калмари
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер (най-добре кайенски)
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- сокът на 1 лайм
- листата на връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Калмарите почистете от ципата, ако можете, и нарежете на шайби с широчина около 0,7 см. Скилидките чесън обелете и нарежете на тънки шайби. Наситнете листата на копъра.
2. Сгорещете на умерен огън зехтина и щом се разцвърчи - добавете маслото.
3. Разбъркайте и когато маслото се втечни, изсипете шайбите чесън в тигана. Оставете да се запържат за минута-минута и половина.
4. Добавете калмарите. Гответе две минути при почти постоянно бъркане.
5. Прибавете подправките. Гответе още минута и половина.
6. Изстискайте лайма и залейте ястието. Поръсете наситнения копър, размешайте и можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ