Кадаиф със сладолед от крема сирене
Кадаиф с аромат на лимон и карамфил, поднесен в компанията на домашен сладолед.
Необходими продукти:
За кадаифа:
- 350 грама кдаиф (печен от тарелка)
- 125 масло
- 750 грама захар
- 1 л. вода
- 2 гр. карамфил
- 1 ч.л. лимонов сок
За сладоледа:
- 250 грама крема сирене
- 2 бр. яйца
- 80 грама захар
- Кората и сока на ½ лимон
- 200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
На кадаифа:
Захарта и водата се смесват и се загряват на котлон докато течността заври. След това се прибавят карамфила, кората и сока на ½ лимон. Студеният кадаиф се залива с горещия сироп.
За Сладолед от крема сирене:
Разбивате захарта и двата жълтъка, добавяте крема сиренето и разбивате докато се получи гладка смес. Добавяте сока и кората на ½ лимон след което разбърквате добре. Разбивате сметаната до сгъстяване, след което я прибавяте към крема сиренето. Белтъците се разбиват до пухкава пяна и се прибавят към останалата смес с дървена лъжица.
Сместа се пресипва в подходяща кутия и се държи във фризер минимун 12 часа.
Сервирайте топка от кадаифа, като поставите топка сладолед върху него или в орделна чинийка в блюдото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ