Кавърма със свинско и лук
Свински врат с праз и наденички.
Бон Апети
Излъчен на 14.02.2018
Кавърма с наденички и сочно месо от свински врат, апетитно сготвени в смес от праз лук и лук и щедро покъкрили в сос от телешки бульон и ябълков сок - това ястие готвят Лора и Стоян, като го овкусяват с горчица и така увеличават дистанцията между него и традиционната кавърма.
Първо се нарязва свинското месо на големи парчета. Отделно на не много ситно се режат праза и лука. Мръвките се овкусяват със сол и пипер и се запържват в сгорещено олио заедно с наденичките. Ако не намерите млки наденички за тази рецепта, използвайте големи, като ги разрежете на две или три части през ширината. Когато месото се запечата хубаво от всички страни, отгоре се изсипват лука и празия лук и се оставят да се задушат.
След това се добавя брашно, което се запържва и сгъстява соса. А той се получава от доливането на ябълков сок или ябълков сайдер и телешки бульон. Овкусява се с горчица и се оставя да покъкри още малко. А на финала сервираме, поръсено с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ