Печено свинско с картофи, домати и чушки
Печено свинско със зеленчуци, майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо
- 7 картофа (средни по размер)
- 2-3 сладки чушки
- люто чушле по желание
- 2 глави лук
- 2 домата
- 1 малка опаковка майонеза
- сол и пипер
- кашкавал
- вода
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на хапчици, обтрийте със сол и пипер и покапете с малко мазнинка. Оставете да почива докато дойде редът му.
2. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки кръгчета. Посолете и покапете с мазнинка.
3. Подредете картофените шайби на дъното на намаслена тава. Намажете с част от майонезата.
4. Отгоре подредете лука, нарязан на шайби. Посолете малко и разпределете месото върху него. Намажете с малко майонеза.
5. Чушките измийте и нарежете на четвъртини така че да се получат дълги ленти. Подредете върху мръвките.
6. Отгоре подредете шайби домати и намажете с останалата майонеза. Налейте внимателно 100-тина мл вода в тавата.
7. Увийте във фолио и печете 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
8. Разгърнете фолиото, поръсете с рендосания кашкавал и допечете за 15-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ