Италиански киш с месо и сметана
Италианска пита с яйца, зеленчуци и бекон.
Необходими продукти:
- 4-5 яйца
- 3/4 ч.ч. мляко или сметана
- наситнен лук
- запържен счукан чесън
- нарязан на кубчета домат
- спанак, нарязан на тънки ленти
- 4 резена бекон
- настърган пармезан (1/2 - 1 ч.ч.)
- коричката на стар хляб
- масло
- сол и пипер
- риган
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете наситно зеленчуците.
2. Запържете лука и чесъна в тиган и заделете.
3. В купа разбийте яйцата и млякото. Добавете доматите, спанака и запържените чесън и лук, след като са се охладили леко.
4. Нарежете бекона на ситни кубчета, но заделете няколко ленти, които да постелите на дъното на съда за готвене на ориз. Сложете кубчетата в яйчената смес.
5. Овкусете с пармезан, сол, пипер и риган.
6. По желание намаслете леко стените и дъното на уреда за готвене на ориз. Постелете лентите бекон на дъното, така че да не залепне ястието.
7. Внимателно изсипете яйчената смес в съда. Нарежете хляба на тънки филийки и изрежете лентите коричка. Подредете ги върху киша, като ги притиснете леко, за да се напоят със сместа.
8. Включете уреда и печете до готовност, като проверявате от време на време, за да не се препече.
9. Сложете голяма чиния върху киша и обърнете съда за готвене върху чинията, така че да излезе ястието.
10. Украсете и поднесете.
Можете да приготвите това ястие с всякакви зеленчуци, с каквито разполагате в момента, просто ги смесете с разбитите яйца и малко сирене и изпечете всичко в уреда за готвене на ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ