Италиански кебапчета от свинско месо
Голи наденички с гарнитура от полента и спанак.
Бон Апети
Излъчен на 23.03.2018
Кръстоска между кюфтета и наденички правят Лора и Стоян, като използват италианска рецепта за салсиче или мини наденички от свинско месо с чесън и резене. А след това поднасят вкусните хапки от мляно свинско месо върху италиански качамак с пармезан и магданоз и с гарнитура от овкусени пресни листенца бейби спанак.
Първо се захващаме с месото, като комбинираме 2 вида свинско - плешка и гърди. Смиламе веднъж на едра и веднъж на по-ситна цедка. Към получената кайма се добавя сол и пипер, счукано резене, червено вино и намачкан чесън. Замесва се и се оставя да се овкуси за една нощ. След това с навлажнени ръце се оформят наденички или подобия на кебапчета и се пържат от всички страни в сгорещен зехтин.
Водещите предлагат да поднесете месните хапки с традиционна италианска гарнитура или в случая - канапе от полента. Правим я с масло и мляко и добавки от магданоз и пармезан. А встрани от нея се сервира и купичка листенца бейби спанак, овкусени елементарно със сол, зехтин и оцет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ