Мини кебапчета на тиган
Пържени кебапчета от телешко с масло.
Необходими продукти:
- 600 г смляно телешко (не си купувайте кайма, а си изберете мръвка и помолете да ви я смелят)
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 50 г масло (размекнато на стайна температура или разтопено)
- сол, черен пипер и кимион
- брашно или галета
- олио за пърженето
Начин на приготвяне:
1. Каймата изисипете в тавичка и оставете да се стопли на стайна темепратура.
2. Лука наситнете хубаво и го добавете към каймата.
3. Сложете щедро количество подправки, яйцето и размекнатото или разтопено масло. Замесете каймата.
4. С мокри ръце оформяйте мини кебапчета (големите може да се разпаднат, когато са само от телешко) и овалвайте в неголямо количество брашо или галета.
5. Редете в тавичка и приберете за 30 минути в хладилника.
6. Пържете в неголямо количество добре сгорещено олио за по 2 минути от страна и вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
7. Сервирайте със зеленчуци и подходящ сос - чеснов, барбекю, майонезен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ