Италианска наденица с картофи
Средно | Порции 4
| Видяна: 2984
Наденица с картофи и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г италианска наденица (или друг вид наденица по избор), нарязана на парчета
- 500 г малки червени картофи, нарязани на четвъртини
- 1 голяма (около 500 г) глава лук, нарязана на 12 парчета
- 2 чушки (червени, жълти или зелени), нарязани по дължина на 8 парчета
- 1-2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 230°С.
2. В стъклен огнеупорен съд смесете наденицата, картофите, лука, чушките, зехтина, 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер; разбъркайте хубаво.
3. Печете сместа 30 до 40 мин. или до омекване на картофите и покафеняване на наденицата. Разбъркайте веднъж по време на печенето.
4. Поднесете с пармезаново ризото с грах и микс от зелена салата с цвекло и фета.
Най-важните съставки
жълта чушка, зелена чушка, зелени чушки, зехтин, италианска наденичка, картофи, лук, сирене фета, цвекло, червени чушки, чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ