Инстантен сладкиш с круши и крем
Рикота с бисквити и карамелизирани круши.
Бърз десерт с круши и рикота се готви в канала Всегда Вкусно. Можете да сглобите този елегантен крем за половин час и да зарадвате гостите или семейството с идеално заслаждане за следобедна закуска или финал на вкусна вечеря. Прави се лесно, доста е красив и определно е много вкусен.
Първо крушите се почистват и режат на кубчета. Следва да се сгорещи масло и да се запържат в него, като се подправят с канела и захар, а малко преди дръпване от огъня и с прясна мента. Докато крушите се готвят, по отделно се смилат ядки и бисквити в чопър. А после си пригответе стъклени десертни чаши или купички и редете - пласт рикота, плсат бисквити, пласт круши и пласт ядки. Можете да повторите и потретите пластовете като завършите с рикота.
На финала се украсява с поръска от ядки и листа мента. Не слагайте круши, защото бързо потъмняват. Как се прави - гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ