Десерт с круши и рикота
Крем от рикота с круши и бисквити.
Необходими продукти:
- 3 круши
- 30 г масло
- 1 ч.л. канела на прах
- 3 с.л. захар
- прясна мента
- 50 г бисквити
- 150-200 мл рикота
- 1 с.л. пудра захар
- ванилия
- 50 г орехи
Начин на приготвяне:
1. Крушите обелете, почистете от неядливата сърцевина и нарежете на малки кубчета. Сгорещете маслото в тиган, изсипете крушите, добавете канелата и захарта и оставете да къкрят на умерен огън 7-8 минути. Овкусете с наситнени листенца мента.
2. Рикотата разбийте с ванилията и пудра захарта.
3. Смелете бисквитите в чопър, прехвърлете получения прах в купа и след това смелете и орехите.
4. Започнете да редите сладкиша щом съдържанието на тигана се поохлади. На първи пласт в стъклена чаша сложете от рикотата, след това поръсете пласт бисквитени трохи и заравнете с обратното на лъжица. Отгоре сложете част от крушовото сладко, после поръсете орехи и завършете с рикота. Укресете с листенца мента и друга декорация по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ