Регистрация

Крем с малини и пенливо вино



Крем с малини и пенливо вино
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1538

Десерт с просеко, плодове и бял шоколад за заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.08.2017

Студен, летен, плодов и елегантен десерт приготвят Лора и Стоян като комбинират малини с портокал и ванилия, за да създадат желирано плодове нишесте, което служи за основа на сладкиш в чашки. Следва заливка от разтопен бял шоколад с кисело мляко, а кремът прекарва доста време в хладилник, за да се превърне в идилия за горещите дни.

Първо си приготвяме малиновата основа като кипваме плодовете с бурбонска ванилива и бяла захар. След това добавяме сокът и кората на един портокал, чиито вкус идеално се връзва с този на малините. Щом сместа заври, я пюрираме и прецеждаме, а после връщаме обратно на умерен огън на котлона. След това разтваряме царевично нишесте в съвсем малко вода и наливаме в крема. То има задачата да сгъсти текстурата, превръщайки я в подобие на крем парфе, който обаче се прави по доста различен начин. Следва да разпределим крема в десертни чаши и да го приберем в хладилник за поне час. Трябва да се стегне добре.

След това разтапяме бял шоколад на микровълнова фурна или водна баня. После го смесваме с кисело мляко и заливаме с бялата сладост кремчетата. По желание можете да украсите с цели малини и листенца мента, но го направете непосредствено преди поднасянето, за да бъдат свежи. А дотогава кремът трябва да стои в хладилника.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. айс
  2. 400
  3. МА
  4. домашен
  5. във
  6. КИШ
  7. бри
  8. ЯЙЦА
  9. пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта