Зеле с наденица, бекон и чушки
Задушено прясно зеле с колбас и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 80 г бекон на ленти
- 2 наденици
- 1 глава лук
- 1 неголяма червена чушка
- 1 неголяма зелена чушка
- 1/2 зелка
- сол и черен пипер
- 1 с.л. червен пипер
- лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Започенете с рязането като нарежете бекона на напречни лентички, лука и чушките - на полумесеци, надениците - на кръгчета, а зелето на тънки кубчета.
2. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и изсипете бекона. Пуснете котлона на умерен огън и бъркайте 3 минути. Добавете наденичките и бъркайте още 5-6 минути докато хванат коричка.
3. Добавете чушките и лука и гответе още 10 минути при периодично мешане.
4. Вкарайте и зелето в тигана. Поръсете със сол, черен, червен и лют пипер и размешайте много добре.
5. Сложете капак и оставете да се готви 10 минути - идеята е зелето да остане леко хрупкаво, но все пак да се е ароматизирало на колбасите.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ