Регистрация

Зеле с наденица, бекон и чушки

Зеле с наденица, бекон и чушки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 585

Задушено прясно зеле с колбас и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 80 г бекон на ленти
  • 2 наденици
  • 1 глава лук
  • 1 неголяма червена чушка
  • 1 неголяма зелена чушка
  • 1/2 зелка
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Започенете с рязането като нарежете бекона на напречни лентички, лука и чушките - на полумесеци, надениците - на кръгчета, а зелето на тънки кубчета.

2. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и изсипете бекона. Пуснете котлона на умерен огън и бъркайте 3 минути. Добавете наденичките и бъркайте още 5-6 минути докато хванат коричка.

3. Добавете чушките и лука и гответе още 10 минути при периодично мешане.

4. Вкарайте и зелето в тигана. Поръсете със сол, черен, червен и лют пипер и размешайте много добре.

5. Сложете капак и оставете да се готви 10 минути - идеята е зелето да остане леко хрупкаво, но все пак да се е ароматизирало на колбасите.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта