Зелен фасул с чесън и подправки
Зелен фасул с масло, лют пипер и гъби.
Необходими продукти:
- 4 кг зелен фасул – пресен, почистен и с отрязани краища
- 1 с.л. едра сол
- ½ с.л. зехтин
- ½ с.л. масло
- 4 скилидки чесън – нарязани на тънко
- 1 с.л. пресни листа босилек – нарязани на ситно
- 1 с.л. пресен магданоз – нарязан на ситно
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 чаша гъби – нарязани на тънко
- 1 ч.л. сос "Уорстършир"
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол – на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете голяма тенджера с вода да заври заедно с 1 ч.л. сол. Добавете зеления фасул и го варете докато стане мек, но не прекалено. Отстранете от огъня и залейте със студена вода, докато се охладят.
2. Загрейте олио и масло в голям тиган, сложете вътре фасула и пържете 3-4 минути. Прибавете чесъна, билките и подправките. Сотирайте 1 минута и добавете соса "Уорстършир" и оцета, разбъркайте. Накрая добавете гъбите, разбъркайте и покрийте с капан за 1 минута. Изключете котлона и оставете покрито за 2 минути. Сервира се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ