Регистрация

Зеленчуци с Бешамел и кашкавалена коричка

Зеленчуци с Бешамел и кашкавалена коричка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1616

Зеле с моркови, грах и фасул в Бешамел на фурна, запечени под настърган кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г кашкавал
  • 250 г зеле
  • 2-3 моркова
  • 250 г грах от консерва или буркан
  • 200 г зелен фасул от консерва или буркан
  • 2 с.л. растителна мазнина

За Бешамела:

  • 500 мл прясно мляко
  • 50 г масло
  • 2 с.л. брашно (50 г)
  • 2 щипки индийско орехче
  • сол
  • бял пипер (може и черен)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на едро, а моркова на кръгчета.

2. Отцедете хубаво грахта и зеления фасул.

3. Пригответе Бешамела като в касеролка на слаб огън разтопите маслото, след това дръпнете от огъня и на малки порции при непрестанно бъркане добавете брашното. Разбъркайте хубаво и върнете съда на огъня. Лъжица по лъжица добавяйте млякото, като не спирате да бъркате. Махнете от огъня и добавете сол, пипер и индийско орехче.

4. Рендосайте кашкавала.

5. Сгорещете 1 с.л. растителна мазнина, изсипете в тигана първо зелето, гответе за минута-две докато започне да променя цвета си, добавете моркова, гответе още толкова, после сипете грахта и зеления фасул, залейте с още 1 с.л. растителна мазнина и гответе няколко минути.

6. Залейте зеленчуците с Бешамела, разбъркайте и прехвърлете в тавичка. Печете 20 минути на 200 градуса. На 15-ата минута извадете и поръсете с рендосания кашкавал.

7. Преди поднасяне можете да поръсите с наситнени пресни зеленини или пресен лук.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта