Зеленчукова фритата с яйца
Лесно | Порции 8-10
| Видяна: 4762
Печени зеленчуци с яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. зехтин Еxtra virgin
- 5 ч.ч. яйчен заместител или 10 големи яйца, добре разбити
- 4 ч.ч. печени, сотирани или задушени на пара зеленчуци
- 0.5 ч настърган пармезан
- 1.5 ч.л. едра сол
- 1/2 ч.л. смлян пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200ºС. Намажете формичка за пай с дълбочина 24 см с 1 ч.л. зехтин. Отцедете всичката течност от зеленчуците и ги сложете в съда.
2. В голяма купа смесете яйцата, настъргания пармезан, едрата сол и смления пипер и изсипете върху зеленчуците.
3. Печете до получаването на златиста коричка и докато ястието се стегне в средата - 35-40 мин.; охладете за 5 мин. преди сервиране.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ