Печени шунка и кашкавал в бити белтъци
Яйчена запеканска с кашкавал, чушка и лук.
Необходими продукти:
- 3 яйчени белтъка
- 2 яйца
- 2 с.л. брашно
- 200 г шунка
- 150 г кашкавал
- 100-тина гряма бяло сирене по желание
- 2 стръка пресен лук
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете шунката на малки парченца и наситнете пресния лук. Изсипете в купа.
2. Рендосайте кашкавала и го добавете към шунката и лука.
3. Разбийте в купичка двете яйца с брашното и залейте с тях продуктите в купата.
4. Отгоре нтрошете бяло сирене по желание.
5. Разбийте белтъците на гъст сняг с щипка сол.
6. Добавете белтъците при останалите продукти и разбъркайте на ръка. Добавете пипер и други подправки по желание (лют пипер или наситнена люта чушка, чубрица, мащерка, сминдух).
7. Прехвърлете сместа в намаслена неголяма тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-тина минути.
8. По желание при поднасяне украсете със зеленчуци или листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ