Зеленчукова супа с варена застройка
Супа с картофи, спанак, моркови, лук и домати.
Вкусна спаначена супа без месо, в която си партнират много полезни зеленчуци прави авторката на влога agleu_mama - Зори. Тя не претендира ястието да е издържано по кулинарните стандарти, а просто показва как в семейство с две деца домакинята готви здравословна храна, която изисква малко време за направа. Затова и зеленчуците не се запържват предварително в мазнина преди да се сварят. Просто всичко се слага в тенджерата, а след това по желание се застройва. Ето как:
Взимаме си наистина голяма тенджера и в нея изсипваме кубчета картофи, наситнена глава лук и рендосан морков. Заливаме с вода, добавяме олио или друга растителна мазнина по желание и оставяме да се готви 15-тина минути. След това добавяме домати на кубчета, ориз или фиде и спанак. Оставяме да поври до омекване на картофите. Ако искате супата да е абсолютно веганска, можете да спрете с готвенето дотук.
Зори обаче съветва да добавим и застройка, за да стане ястието още по-питателно и вкусно. Хитрите начини за застройване на супа, които показва се различават от общоприетите, но ще съвршат идеална работа за допълнително овкусяване на тази чорба. В купа можете да разбиете яйца с кисело мляко и брашно, без да добавяте оцет. После просто ги изсипвате постепенно в супата, като бъркате непрестанно. Другата идея е за застройване е още по-интересна:
Как се прави варена застройка - Зори обаснява, че това е начинът, по който се застройват супите в детската кухня и ученическите столови. В тенджера с малко вода се изсипват разбитите яйца с кисело мляко и се добавя брашно. Разбърква се докато сместа кипне и се сгъсти. После се добавя към ястието. Остава само да овкусите супата със сол и пипер и е готова за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ