Регистрация

Кореноплодна супа с пържени крутони

Кореноплодна супа с пържени крутони
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1035

Постна крем супа от кореноплодни зеленчуци с крутони на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • корен целина или 1 пащърнак
  • 800 мл зеленчуков бульон
  • сол и пипер на вкус
  • 3 с.л. олио
  • къри на прах

За крутоните:

  • 4 с.л. олио
  • 6 филии хляб (може и стар)

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, прехвърлете в тенджера, залейте с бульона и оставете да се варят.

2. Лука, моркова и целината наситнете. Сгорещете в тиган 3 с.л. олио и запържете зеленчуците докато хванат коричка. Прехвърлете ги при картофите.

3. Хляба нарежете на кубчета. Запържете в сгорещено олио и вадете върху домакинска хартия.

4. Когато картофите са омекнали, пюрирайте супата.

5. Поднесете с крутони и украса от пресен магдаоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта