Кореноплодна супа с пържени крутони
Постна крем супа от кореноплодни зеленчуци с крутони на тиган.
Необходими продукти:
- 4 картофа
- 1 морков
- 1 глава лук
- корен целина или 1 пащърнак
- 800 мл зеленчуков бульон
- сол и пипер на вкус
- 3 с.л. олио
- къри на прах
За крутоните:
- 4 с.л. олио
- 6 филии хляб (може и стар)
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, прехвърлете в тенджера, залейте с бульона и оставете да се варят.
2. Лука, моркова и целината наситнете. Сгорещете в тиган 3 с.л. олио и запържете зеленчуците докато хванат коричка. Прехвърлете ги при картофите.
3. Хляба нарежете на кубчета. Запържете в сгорещено олио и вадете върху домакинска хартия.
4. Когато картофите са омекнали, пюрирайте супата.
5. Поднесете с крутони и украса от пресен магдаоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ