Италианска спаначена супа с пармезан
Трезве чорба - италианска супа страчатела с яйца, спанак, магданоз, индийско орехче и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 16.05.2017
Супа против махмурлук - можете да разнообразите шкембе чорбата с нещо богато на желязо и витамини с интересен и леко екзотичен вкус - италианска страчатела. Свикнали сме под това име да намираме вкусен сладолед с шоколадови късчета, но се оказва, че страчатела означава "на парцали" и така може да бъде наречено всяко ястие, в което има влакна.
В тази зеленчукова супа влакната се получават от пресичането на яйце, което е своеобразна застройка на чорбата, но влиза в нея заедно с всички останали продукти. Супата се приготвя лесно, но доста странно. Единственото задължително условие за нея, е да имате хубав пилешки бульон, защото само така ще усетите автентичния й вкус.
Яйцата се разбиват и в тях се добавя галета, настърган пармезан, спанак и магданоз. Овкусява се със сол, пипер и индийско орехче, което придава особен аромат на ястието. След това сместа се изсипва във врящия бульон и се готви само няколко минути. Яйцата се пресичат, а пармезана се разтапя на влакна, така се получават два различни по текстура типа парцали в ястието, което можете да поднесете с още рендосан пармезан по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ