Зеленчукова пица с лук и чушки
Вегетарианска пица с тиквички и сирене.
Необходими продукти:
- пакет готово тесто за пица или тесто, направено по вашата рецепта
- 1 малка консерва царевица
- 1 тиквичка
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 глава червен лук
- 1 люта чушка
- 1 сладка червена чушка
- 150 г бяло сирене
- 80 г пармезан
- пресен кориандър или листенца магданоз
- лимонов сок или сок от лайм
Начин на приготвяне:
1. Намазнете хубаво голямата тава или голяма формичка за пица, която да легне в цялата ви фурна.
2. Разточете тестото и след това го сложете в тавата, като го издърпате от край до край.
3. Оцедете царевицата от течността, нарежете тиквичката на малки кубчета и ги смесете в купа. Полейте с малко зехтин, разбъркйате и посипете тестото с тях.
4. Отгоре наредете червения лук, разрязан на тънки кръгчета.
5. После натрошете бялото сирене, след това поръсете с част от листенцата кориандър или магданоз и ръснете наситнена люта чушка или червен пипер. Включете фурната да загрява на максимална сила (около 220-250 градуса).
6. Нарежете червената чушка на кръгчета, подредете отгоре, добавете сол и пипер на вкус.
7. Пъхнете пицата да се пече за 20-тина минути или докато не прецените, че е готова.
8. Ивадете, поръсете с рендосания пармезан или кашкавал и врнете още малко, докато се разтопи.
9. Извадете и поръсете с останалите пресни листенца. Покапете с малко количество лимонов сок или сок от лайм и поднесете по желание с майонезен сос или кетчуп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ