Пица калцоне с пиле и гъби
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 6394
Прегъната пица с месо и моцарела.
Необходими продукти:
- тесто за пица
- 100 мл сос за паста
- 200 г сирене моцарела (настъргано)
- 400 г тънко нарязани гъби (по избор)
- 300 г пилешко, нарязано на малки парчета
Начин на приготвяне:
1. Сгответе пилешкото и гъбите в тенджерка и сложете соса за пастата.
2. Разточете тестото и сложете отгоре соса с месото, заедно със сиренето, в едната половина на тестото. Заделете част от сиренето за после.
3. Прегънете тестото, така че да се получи джоб. Изпечете във фурната според упътването на опаковката.
4. Прибавете заделеното сирене отгоре за украса и печете още 5 мин.
Най-важните съставки
гъби, доматен сос, доматена салца, моцарела, пиле, пилешки гърди, пилешко месо, салца, сос за паста, тесто
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ