Регистрация

Зелено пиле със зеленчуци по китайски

Зелено пиле със зеленчуци по китайски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4411

Мариновано пиле, запържено в компанията на китайско зеле, чушка, целина и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 1 с. л. оризово вино

За тестото:

  • 2 с. л. оризово вино
  • 2 с. л. картофено нишесте
  • 2 стръка зелен лук, нарязан

Основни съставки:

  • 2 бр. пилешки гърди, нарязани на хапки
  • 1 зелена чушка, почистена и нарязана на кубчета
  • 3 стъбла целина, нарязани вертикално
  • 1 китайско зеле, стъблата нарязани на 3-см. парчета, листата – на ивички
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 4 с. л. олио

За соса:

  • 1 ч. ч. пилешки бульон
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. оризов оцет
  • 1 с. л. подсладен тъмен оризов оцет
  • 2 с. л. картофено нишесте

Начин на приготвяне:

1. Оставете пилешките филета да се накиснат в маринатата за цялата нощ.

2. Смесете продуктите за тестото, потопете в него пилешките хапки и ги изпържете докато побелеят и се зачервят.

3. Извадете пилешките хапки и изчистете уока.

4. Загрейте в него олио, прибавете чесъна, последван от зелената чушка и запържете за 5 минути. След това прибавете целината и стеблата от китайското зеле и пържете още 3 минути. Накрая добавете листата на китайското зеле и запържете още 1 минута.

5. Смесете съставките на соса, прибавете го в уока и разбъркайте добре. Върнете пилешкото месо в уока и разбъркайте отново.

6. Сервирайте ястието топло с жасминов ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта