Зелена салата с бекон, ечемик и царевица
Салата с овес, пресни листни зеленчуци, колбас и царевица.
Необходими продукти:
- 600 бекон (може и шунка или друг колбас по избор)
- 250 г зелени листа микс за салата (можете да смесите маруля, рукола, айсберг, копф, спанак и други по желание)
- 120 г ечемик
- 400 г царевица от консерва
- 150 г домати ( 2 домата)
- 50 мл балсамов оцет - тъмен
- 1 с.л. горчица
- 2 с.л. зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Направете дресинга като разбиете заедно горчицата и балсамовия оцет, а после добавите и зехтина. Приберете в хладилник.
2. Измийте добре ечемика и го сварете до готовност. Отцедете добре от водата и изсипете в купа.
3. Нарежете бекона на кубчета и запечете на сух тиган. После прехвърлете в купата при ечемика.
4. Доматите обелете и нарежете на кубчета. Прибавете към салатата.
5. Отцедете добре царевицата от течността и я сипете в купата.
6. Добавете зелените листа и разбъркайте салатата.
7. Залейте с дресинга и разбъркайте отново. Опитайте дали солта е достатъчно, и ако трябва - добавете. Поднесете и се насладете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ