Ечемик с патладжани и тиквички
Ечемичена салата с печени зеленчуци и авокадо.
Бон Апети
Излъчен на 11.06.2018
Ястие с перлен ечемк, което представлява кръстоска между богата и питателна салата и леко лятно основно готвят Лора и Стоян, като комбинират много продукти, за да се получи една шарена и засищаща чиния без месо.
Перлен ечемик се вари в кипнала вода до омекване, след това се пресипва в гевгир и се охлажда под течаща студена. Добре отцедените зърна се пресипват в купа. Патладжан, тиквички и шарени чушки се режат на кубчета, овкусяват се със сол и пипер, поливат се със зехтин и се запичат на фурна. След охлаждане се добавят към ечемика. Следват разполовени чери домати, авокадо на кубчета и царевица от консерва. Подправя се с намачкан чесън, балсамов оцет и пресни босилек, розмарин и мента. На финала се поднася с натрошено козе сирене или друг вид сирене по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ