Зелена салата с крутони и тахан
Маруля с репички и млечен сос.
Бон Апети
Излъчен на 21.06.2018
Обогатен вариант на традиционната зелена салата с репички и лук правят Лора и Стоян, като овкусяват нарязаните листенца с таханово-млечен сос и поднасят предястието с крутони. Салатата е една идея по-питателна и може да мине за някоя от междинните закуски. А дали ще използвате обикновена маруля или листа салата, зависи от вас - получава се сравнително еднакво, а мнозина дори не биха направили разлика.
Зелените листенца се измиват и се нарязват на тънки лентички. Изсипват се в купа и към тях се добавят нарязани репички на четвъртинки и червен лук на полумесеци. Хлябът се реже на кубчета, полива се със зехтин и се запича докато се превърне в крутони. По желание можете да посолите кубчетата преди печене.
Отделно се приготвя млечен сос за салати като се разбъркват заедно гъсто кисело мляко със сусамов тахан, лимонов сок и сол. Салатата се смесва със соса и се поднася с крутоните. Вместо тях можете да натрошите бяло или синьо сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ