Жарено телешко в чесново масло
Телешки хапки с чесън и маслен сос на тиган - приготвя се за по-малко от половин час.
Необходими продукти:
- 600 г телешко месо
- 2 с.л. олио
- 50 г масло
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 4 скилидки чесън (може и повече, ако сте ентусисти)
- листата на 2-3 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на хапки с размер малка хапка или половин голяма хапка.
2. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие и сгорещете добре на силен огън.
3. Изсипете телешките хапки вътре и гответе при периодично разбъркване докато се запекат от всички страни и побелеят. Ще отнеме около 4 минути на правилната температура. След това намалете огъня на слаб към умерен.
4. Добавете бучката масло и бъркайте с месото докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер и мешайте още минутка, за да се разпредели хубаво.
5. Намачкайте чесъна или го минете през преса. Овкусете месото с него, разбъркайте хубаво и махнете от огъня.
6. Поръсете с наситнения магданоз и сервирайте докато е топло. Връзва се добре с червено вино. Ако ви трябва гарнитура, картофеното пюре е идеално решение.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ