Регистрация

Крушово суфле

Крушово суфле
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3922

Десерт с круши, стафиди и ликьор.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи и не много узрели круши
  • 1 яйце, белтъка отделно от жълтъка
  • 1 с.л. масло, размекнато
  • 50 г кафява захар
  • 1 ч.л. крушов ликьор (или лимонов)
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. чист екстракт от ванилия
  • смляна канела
  • 1 с.л. стафиди
  • шепа нарязани ядки
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190°С.

2. Разполовете крушите и извадете семената. С помощта на лъжичка извадете месестата част на плода и прехвърлете в купа.

3. Намачкайте с вилица или в блендер, добавете ликьора, разбъркайте и заделете.

4. В купа разбийте маслото със захарта на крем. Добавете жълтъка и разбийте. Прибавете царевичното нишесте, чистия екстракт от ванилия, стафидите и ядките. Разбъркайте до хомогенност и добавете крушовото пюре.

5. Разбийте белтъка на сняг и го добавете към сместа с крушите много внимателно.

6. Напълнете половинките круши с тази смес и поръсете с канела. Сложете в предварително загрятата фурна и печете около 30-35 мин. докато отгоре суфлето стане тъмно-кафяво на цвят.

7. Извадете от фурната и охладете около 5-6 мин. Сложете в чинии за сервиране и поднесете поръсено с пудра захар.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта