Регистрация

Богат на фибри ябълков пай

Богат на фибри ябълков пай
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 6500

Десерт с овесено брашно и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2-1/2 чаши овесено брашно
  • 1 чаша ябълков сок

За плънката:

  • 6 ябълки, обелени, почистени и нарязани
  • 3/4 чаша ябълков сок
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
  • 1-1/2 чаша овесени ядки
  • 1 чаша ябълков сок

На топинга:

  • 1-2 лъжици кафява захар
  • 1 чаена лъжичка канела
  • масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете овесените ядки с 1 чаша ябълков сок, покрийте и оставете настрани.

2. Сложете нарязаните ябълки в дълбока тенджера, добавете ¾ чаша ябълков сок, лимоновия сок, половин лъжичка канела и индийско орехче. Сложете на силен огън и гответе 15-20 минути докато сокът се изпари, а ябълките омекнат.

3. Междувременно пригответе коричката за пая: В голяма купа изсипете овесеното брашно, направете кладенче и изсипете чаша ябълков сок. Бъркайте с дървена лъжица, за да се образува тесто и след това месете на работна повърхност. Ако е прекалено лепкаво, сложете още малко овесено брашно. Разточете тестото с точилка до дебелина около 1.5 см. Поставете го в намаслена кръгла тава и притиснете дъното с вилица.

4. Предварително загрейте фурната на 175 градуса.

5. Когато плънката е готова, излейте върху тестото. Покрийте всичко с овесената смес. Наръсете с кафява захар и канела и наредете малки парченца масло. Печете около 20-25 минути, в зависимост от фурната. Отгоре трябва да стане сладка и хрупкава коричка.

Това е много по-здравословен вариант на класическия ябълков пай и има много фибри.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта