Плодов пай с банани, ябълки и круши
Сладък пай с плодове и карамелена коричка.
Плодовите пайове са идеална закуска и начин да използвате застояващите плодове във фруктиерата. Тези сладкиши могат да бъдат много красиви и елегантни или пък да пленяват с непринудеността на визията си, съчетана с приятен вкус. Ако не се гласите за изложба, ето една лесна рецепта за пай от маслено тесто с плодове и карамелизирана захар.
Първо се прави тестото, като се изпускат някои от пипкавите стъпки на готвене, традиционни за оригиналните пайове. Брашното се пресява в тава, добавя се масло от хладилника, захар и едно яйце. Меси се до получаването на твърдо нелепнещо тесто, което се разтила по дъното и стените на намаслена тавичка. Пече се за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
През това време плодове по избор в количество по избор се режат на кубчета. Можете да използвате ябълки, банани и круши, само едно от изброените или да разнообразите с ягоди, боровинки, сини сливи, обелени праскови. Всичко е въпрос на вкус, сезон и наличност. Плодовете се смесват с галета и захар, по желание ванилия или канела и се разпределят върху запечения блат. Поръсват се щедро със захар и сладкишът се допича за още 20-30 минути.
След изваждане можете да покапете с мед, да поръсите с пудра захар и да поднесете със сладолед или разбита заквасена сметана с мед или пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ