Енсаймадас - латиноамерикански масленки
Кифлички с масло и царевично брашно.
Необходими продукти:
- 20 г суха мая
- 100 мл хладко мляко
- 250 г брашно
- 50 г захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица царевично олио
- 1 яйце
- 100 г меко масло
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята в хладко мляко от предишната вечер.
2. В голяма купа пресейте брашното със солта. Направете кладенче в средата и добавете маята с млякото.
3. Поръсете с малко брашно и оставете за около 20 минути.
4. В малка купичка разбийте яйцето с олиото, а след това излейте при маята. Започнете да месите тестото с ръце в купата, после и на набрашнена повърхност. След 10тина минути би трябвало да е станало доста еластично. Покрийте и оставете да втасва 1 час на топло място.
5. Разделете на 8 малки топки. Разточете всяка до тънък правоъгълник. Намаслете ги с меко масло. Завийте от по-широката страна и отново оставете да втасват за час.
6. Навийте на кръгчета и поставете в тава с хартия за печене. Сложете в студена фурна и оставете да престоят за нощта.
7. На следващата сутрин включете печката на 200 градуса и печете 10-15 минути. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ