Регистрация

Дъмплинги със свинско, чеснова трева и джинджифил

Дъмплинги със свинско, чеснова трева и джинджифил
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 6526

Тестени хапки, пълнени с кайма и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • 500 г свинска кайма
  • 1/2 връзка китайска целина, измита и нарязана на едри кубчета
  • 1/2 връзка чеснова трева, без цветчетата и нарязана на кубчета
  • 1/4 ябълка сорт Фуджи, настъргана
  • 1 ч.л. счукан джинджифил
  • 1.5 с.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • малко морска сол
  • пипер

За дъмплингите:

  • 1 пакет кръгли дъмплинги (има ги във всеки азиатски магазин)
  • 1 яйце, разбито (с което да залепите дъмплингите)
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. зехтин
  • сокът на 2 каламондина или на 1 лайм

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за плънката. 

2. Вземете един дъмплинг и сложете около 1/2 с.л. от пълнежа в средата. С четка намажете с яйце навсякъде около пълнежа по краищата на дъмплинга. Сгънете го на полумесец, като притискате с пръсти, за да залепите горната част, след това сгънете левия и десния край навътре. Натиснете, за да се залепи. 

3. Ако ще ги готвите на пара, дъмплингите са готови, когато се набръчкат леко и пълнежът се усеща поомекнал, но все пак твърд (около 15 мин.). Ако ще ги варите, пуснете ги в кипяща вода на слаб до среден огън. Готови са, когато започнат да излизат на повърхността (около 4 мин.).

4. Поднесете с пикантен цитрусов сос за потапяне:

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта