Дъмплинги със свинско и лют сос
Пакетчета с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1/2 кг свинска кайма
- 1/2 ч.ч. нарязан зелен лук
- 1 ч.ч. нарязано зеле (бланширано)
- 1/2 ч.ч. моркови, фино нарязани или настъргани
- 1 с.л. счукан чесън
- 1 ч.л. счукан джинджифил
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 яйце
- сол и пипер на вкус
- тестени джобове (готови дъмплинги)
За соса за топене:
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 1/4 ч.ч. оцет
- 2 с.л. мирин
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. настърган лук
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 ч.л. настърган чесън
- 1 ч.л. ситно нарязана зелена чушка (или чили по избор)
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти, освен дъмплингите в купа. Разбъркайте хубаво.
2. Оставете в хладилника за няколко минути, преди да ги напълните с плънката. Така вкусовете ще се смесят и ще е по-лесно напълването.
3. Сложете 1 ч.л. пълнеж в средата на всеки дъмплинг. Намокрете крайщата с малко вода и загърнете. Прищипете ръбовете, за да залепнат. Гофрирайте краищата, за да изглеждат добре при сервиране.
4. Загрейте малко олио за готвене в тенджерка. Добавете малко сусамово олио и започнете да запържвате долната част на дъмплингите.
5. След като покафенеят залейте с ½ ч.ч. вода. Намалете котлона, покрийте тенджерата и оставете да се задушат. Може да добавите още вода в случай че дъмплингите изсъхнат и не са се сварили. Задушаването трябва да отнеме около 10 мин.
6. Комбинирайте необходимите продукти за соса в купа. Подправете на вкус и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ