Регистрация

Дроб във винен сос

Дроб във винен сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1422

Винен кебап с телешки дроб или свински дроб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки черен дроб (може и свински черен дроб)
  • 60 г брашно (1/4 ч.ч.)
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка черен пипер на прах
  • 70 г масло
  • 2 големи глави лук
  • 120 мл телешки бульон (може и друг месен бульон по желание)
  • 50 мл сухо бяло вино
  • пресен магданоз
  • градински чай (салвия) по желание

Начин на приготвяне:

1. Дроба измийте и нарежете на ленти. Лука наситнете. Смесете брашното със солта и пипера и по желание прибавете салвия към ароматната панировка. Оваляйте дроба в брашното докато го попие почти напълно.

2. В тиган сгорещете 15 грама от маслото (1 с.л. на око) и задушете в него лука. Щом стане прозрачен, го извадете в отделна чиния.

3. Добавете останалото масло в същия тиган и щом се разтопи, запържете в него дроба докато хване коричка от всички страни. Изсипете при лука.

4. В тигана е останало брашно, попадало от панирането на дроба. Подгрейте го отново и налейте в него бульона. Бъркайте докато сместа остане без бучки. След това добавете и останалото брашно от овалването на дроба. Превърнете в гладка смес.

5. Върнете дроба и лука в тигана, залейте с бялото вино и оставете да къкри 5 минути след завиране. Разбърквайте периодично.

6. Подправете със сол и пипер и махнете от огъня.

7. Поднесете с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта