Регистрация

Домашна питка без месене и втасване



Домашна питка без месене и втасване
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 2974

Кашник - експресен хляб с жива мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Хляб с масло, жива мая и яйца прави Иван Звездев, като показва мечтата на всяка домакиня - вкусна питка, която се бърка с дървена лъжица и не се меси. Можете и да използвате миксер с приставка за тесто и пак да се получи. А в дома ще ухае на насъщен и никой няма да повярва, че ръцете не са се цапали с тесто.

В купа се слага половин кубче жива мая, поръсва се със захар и брашно и се налива топла вода. Намачква се на кашичка и се оставя да шупне за 10 минути. След това се добавят яйцата, разбъркват се, вкарва се още вода, посолява се и се добавя брашното при непрестанно бъркане. На финала се налива разтопено масло и се размешва до получаването на гладка каша. Затова и хлябът се нарича кашник.

Пресипва се в щедро намаслена тава и се пече на ниско в предварително загрята фурна за 30 минути. След изваждане можете да покриете с кърпа или да наръскате с вода, за да стане по-мека коричката.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта