Регистрация

Унгарски палачинки с телешко, масло и сметана



Унгарски палачинки с телешко, масло и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3213

Солени дебели палачинки с месо по хортобадски. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.11.2015

 

Започваме с кулинарно лирическо отклонение или рецепта за еврейски хляб маца, приготвен по канон. Е, в случая - не точно, но маца е плосък хляб, който се прави бързо и без набухватели. Затова е хем лесен, хем полезен.

След това се отдаваме на същинското готвене като правим палачинки по хортобадски или солени палачинки, подобни на руските блини. В плънката им слагаме варено телешко месо, смесено с масло, а след като изпечем големите палачинки, подобни на катма, ги заливаме със странен палачинков бешамел от брашно и заквасена сметана. Едно страхотно основно или пък тежка семейна уикендна закуска.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта