Доенжанг чигае - тофу с бобова паста и зеленчуци
Корейско ястие с морски дарове.
Необходими продукти:
- 2 с.л. аншоа на прах или шепа сушена аншоа (продава се в магазини за азиатски хранителни продукти)
- половин ч.л. паста от скариди
- 2 картофа, нарязани на кубчета
- лук, нарязан на кубчета
- тиква или 2 тиквички нарязани на кубчета
- 100 г тофу, нарязано на малки кубчета
- корейска соева бобена паста, около 5 с.л. минимум
- 2 стръка зелен лук
- около 2 скилидки чесън, нарязани
- около 2 малки зелени чушки пиперки,нарязани
- сол и пипер за овкусяване
По желание:
- говеждо на тънки парчета
- морски дарове (октопод, скариди, миди и т.н.)
- гъби
Начин на приготвяне:
1. Първо, ако използвате сушени аншоа, накиснете ги в тенджера с вода. Напълете тенджерата наполовина, дори по-малко. Кипнете ги, така че да пуснат аромата си. Оставете да престоят. Можете да направите същото, ако използвате аншоа на прах.
2. Добавете пастата от скариди. Оставете водата от аншоа да престои.
3. Загрейте отново тенджерата и оставете да къкри леко. Добавете зеленият пипер и нарязания чесън.
4. Обелете картофите и лука, нарежете ги на парчета и ги добавете в тенджерата. След това добавете тиквичките.
5. Прибавете местото (ако ще слагате) и гъбите. След тях – тофуто.
6. Оставете да ври, след като изври, добавете соевата бобена паста. После зеленият лук. Овкусете със сол и пипер на вкус.
7. Сервирайте с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ