Регистрация

Паста с риба тон и аншоа

Паста с риба тон и аншоа
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3660

Паста с риба тон и аншоа, бяло вино, босилек и каперси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г спагети
  • зехтин
  • 3 скилидки чесън, нарязан
  • 3 филета от аншоа, нарязани
  • една консерва риба тон (250 гр)
  • малко бяло вино
  • 2 с.л. каперси (оцедени и изплакнати)
  • 4 малки домата, нарязани
  • пресен босилек, накъсан на малки парчета
  • пипер (и ако е необходимо сол)

Начин на приготвяне:

1. Опитайте се да приготвите пастата така, че да е сварена когато и сосът е готов. Сосът отнема около 10 мин. за приготвяне, което съвпада с времето на готвене на повечето видове паста. 

2. Гответе на умерен огън. Сложете чесъна в около 2 с.л. зехтин, разбъркайте за няколко минути, но не го оставяйте да покафенее. След това прибавете аншоата. Пак разбъркайте няколко минути, докато рибата почти се разтопи. Прибавете рибата тон, увеличете леко огъня и сипете виното. Оставете да се сгъсти и алкохолът да се изпари. Сега сложете доматите и каперсите. Разбъркайте равномерно с пастата, поръсете с босилек и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта