Паста с риба тон и аншоа
Паста с риба тон и аншоа, бяло вино, босилек и каперси.
Необходими продукти:
- 300 г спагети
- зехтин
- 3 скилидки чесън, нарязан
- 3 филета от аншоа, нарязани
- една консерва риба тон (250 гр)
- малко бяло вино
- 2 с.л. каперси (оцедени и изплакнати)
- 4 малки домата, нарязани
- пресен босилек, накъсан на малки парчета
- пипер (и ако е необходимо сол)
Начин на приготвяне:
1. Опитайте се да приготвите пастата така, че да е сварена когато и сосът е готов. Сосът отнема около 10 мин. за приготвяне, което съвпада с времето на готвене на повечето видове паста.
2. Гответе на умерен огън. Сложете чесъна в около 2 с.л. зехтин, разбъркайте за няколко минути, но не го оставяйте да покафенее. След това прибавете аншоата. Пак разбъркайте няколко минути, докато рибата почти се разтопи. Прибавете рибата тон, увеличете леко огъня и сипете виното. Оставете да се сгъсти и алкохолът да се изпари. Сега сложете доматите и каперсите. Разбъркайте равномерно с пастата, поръсете с босилек и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ