Регистрация

Дип от грах за мазане и топкане

Дип от грах за мазане и топкане
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1346

Пикантно пюре от грах с чесън и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма консерва грах (около 600 мл)
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1-2 люти чушлета
  • сол на вкус
  • кимион на вкус
  • 150 мл течна готварска сметана
  • 50 г масло
  • 1 с.л. олио
  • 1 стрък босилек

Начин на приготвяне:

1. Настинете лука и лютите чушлета (ако слагате), а чесъна нарежете на малки колелца. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука с чушлетата докато стане леко златист. Добавете чесъна и гответе още 20-тина секунди.

2. Грахта отцедете от сока на консервата. Добавете маслото при лука и щом се разтопи, вкарайте и грахта. Гответе няколко минути на умерен огън като разбърквате периодично.

3. Добавете кимион и наситнени листенца босилек, като си запазите и за украсата. Посолете, ако е необходимо (в консервите обикновено има достатъчо сол). Захлупете с капак и оставете да се задушава 5 минути.

4. Прехвърлете в купата на блендера или пасатора. Налейте част от сметаната и имайте готовност да доливате, ако е прекалено гъсто. Консистенцията трябва да е като на майонеза.

5. Охладете добре преди поднасяне и сервирайте с крекери, хляб или солети за топкане и украса от листенца пресен босилек.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта