Локумки с вино и орехи
Пурички с локум и бяло вино.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша маргарин
- 1 чаена чаша бяло вино
- 2 супени лъжици захар
- 500 грама брашно
- пудра захар за овалване
- 1 кутия локум
- орехи
Начин на приготвяне:
От маргарина и виното, които са със стайна температура, правим хомогенна смес. После внимателно прибавяме захарта и брашното на малки порции до получаването на меко и гладко тесто.
Разточва се тънка кора с дебелина около 4 mm. Нарязваме на малки правоъгълници, в единия край на които поставяме парченце локум и орехова ядка и завиваме на пурички. Редим ги в тава с намаслена хартия за печене.
Фурната е предварително загрята на 180 градуса и печем до леко порозовяване и още топли овалваме обилно с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ