Декадентска шоколадова торта
Торта без брашно с кафе, сметана и парченца шоколад.
Необходими продукти:
- 4 чаени лъжички нес кафе, разтворено във вода и охладено
- 200 грама начупен черен шоколад
- 500 мл бита сметана
- какао на прах за декорация
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 2 супени лъжици меласа или сироп от захарна тръстика
Начин на приготвяне:
1. Увийте форма за кекс с фолио. Разтопете шоколада, сиропа и четвърт от количеството бита сметана. Оставете да изстине.
2. В дълбок съд разбийте останалата сметана с канелата и кафето, докато стане на пяна. Изсипете и охладената шоколадова смес, а след това изсипете всичко във формата за кекс и загладете повърхността. Оставете да се охлажда поне за час. Препоръчително е да оставите тортата да престои цяла нощ.
3. Разделете формата за кекс и отделете фолиото от тортата. Обърнете наопаки в плитка и широка чиния. Отгоре поръсете с какао на прах. Тортата е готова за консумация.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ