Регистрация

Декадентска шоколадова торта

Декадентска шоколадова торта
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3212

Торта без брашно с кафе, сметана и парченца шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаени лъжички нес кафе, разтворено във вода и охладено
  • 200 грама начупен черен шоколад
  • 500 мл бита сметана
  • какао на прах за декорация
  • 1 чаена лъжичка канела на прах
  • 2 супени лъжици меласа или сироп от захарна тръстика

Начин на приготвяне:

1. Увийте форма за кекс с фолио. Разтопете шоколада, сиропа и четвърт от количеството бита сметана. Оставете да изстине.

2. В дълбок съд разбийте останалата сметана с канелата и кафето, докато стане на пяна. Изсипете и охладената шоколадова смес, а след това изсипете всичко във формата за кекс и загладете повърхността. Оставете да се охлажда поне за час. Препоръчително е да оставите тортата да престои цяла нощ.

3. Разделете формата за кекс и отделете фолиото от тортата. Обърнете наопаки в плитка и широка чиния. Отгоре поръсете с какао на прах. Тортата е готова за консумация.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 64
  2. 628
  3. плодове
  4. 58
  5. мерлуза
  6. 550
  7. 538
  8. 50 МИНУТИ
  9. 4805

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта