Регистрация

Декадентска шоколадова торта

Декадентска шоколадова торта
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3156

Торта без брашно с кафе, сметана и парченца шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаени лъжички нес кафе, разтворено във вода и охладено
  • 200 грама начупен черен шоколад
  • 500 мл бита сметана
  • какао на прах за декорация
  • 1 чаена лъжичка канела на прах
  • 2 супени лъжици меласа или сироп от захарна тръстика

Начин на приготвяне:

1. Увийте форма за кекс с фолио. Разтопете шоколада, сиропа и четвърт от количеството бита сметана. Оставете да изстине.

2. В дълбок съд разбийте останалата сметана с канелата и кафето, докато стане на пяна. Изсипете и охладената шоколадова смес, а след това изсипете всичко във формата за кекс и загладете повърхността. Оставете да се охлажда поне за час. Препоръчително е да оставите тортата да престои цяла нощ.

3. Разделете формата за кекс и отделете фолиото от тортата. Обърнете наопаки в плитка и широка чиния. Отгоре поръсете с какао на прах. Тортата е готова за консумация.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта