Регистрация

Гювеч със зеленчуци, свинско, червено цвекло и дюли

Гювеч със зеленчуци, свинско, червено цвекло и дюли
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7849

Зимна българска гозба със свинско и доматен сос, запечено в глинен гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско филе
  • 2 глави лук
  • 2 малки глави червено цвекло
  • 2 малки тиквички
  • 1 дюля
  • 1 зелена ябълка
  • 2 моркова
  • 1 шепа зелен фасул
  • ½ буркан домати, белени
  • 3-4 зърна бахар, цели
  • 4-5 зърна черен пипер, цели
  • 2 дафинови листа
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1-2 ч.л. червен пипер, по желание

Начин на приготвяне:

В глинен гювеч слагаме нарязаното на големи парчета свинско, заедно с едро нарязаните зеленчуци и плодове – в зависимост от големината, се нарязват на две или на четвъртинки. Овкусяваме хубаво със сол и пипер и поливаме с доматите, заедно със сока им. Ако е необходимо, добавяме и червен пипер. Разбъркваме много добре, добавяме целите зърна бахар и черен пипер, както и дафиновия лист и слагаме капака на гювеча. Печем в предварително загрята на 200С фурна за около 1 час или до омекване на месото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта