Регистрация

Домашен хумус

Домашен хумус
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 9183

Нахут с тахан и чесън, който може да се направи у дома.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Правя 5-6 пъти хумус и започва да ми се получава. Важно за успеха са качеството на продуктите (най-вече на нахута), както и тяхното съотношение. Не се притеснявайте ако не сте доволни от крайният резултат. Всеки път ще става все по-добър и близък до вашият вкус. 8 броя порции. Цена 8 лв.


Необходими продукти:

  • 250 г сух нахут
  • 3 с.л. сусамов тахан
  • 2 скилидки чесън
  • 4-5 с.л. зехтин
  • Сока на един лимон
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 3-4 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута за 24-48 часа във вода. От време на време сменяйте водата. След кисненето ще установите, че може да махнете и люспите му. Варите го до готовност. Продължителността зависи от вида му и от местността в която е отглеждан. След като е готов, отцеждате водата, но за всеки случай запазвате част от нея. Може да ви потрябва по-късно ако пастата стане много гъста.

Сипвате го в съда, в който ще го пасирате и добавяте към него всички останали продукти. Пасирайте и пробвайте как е на вкус. Ако искате някой от продуктите да доминира, добавете повече от него.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1-2 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта