Регистрация

Печен чипс от тортиля със сос гуакамоле

Печен чипс от тортиля със сос гуакамоле
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1902

Домашен царевичен чипс без пържене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 царевични тортили (плоски царевични питки)
  • зехтин
  • сол, червен и черен пипер и розмарин или друга подправка по избор
  • 1 домат
  • 1 люто чушле
  • листенца кориандър или магданоз (около 10 грама)
  • 1/3 глава червен лук
  • 2 бр. авокадо
  • сокът на 1/2 лайм

Начин на приготвяне:

1. Сложете една тортиля на дъска, намажете със зехтин, поръсете с подправки, захлупете с втора, направете пак същото и така си наредете на куличка всички, като мажете с четка с мазнина и поръсвате с желаните от вас билки и подправки. След това разрежете на кръст хлебчетата и получените четвъртини нарежете на триъгълници. Става доста бързо, когато тортилите са една върху друга.

2. Застелете тава с хартия за печене и подредете триъгълниците без да се застъпват. Ако сте с по-малка фурна, може да се наложи да печете на два пъти. След това бутнете в предварително загрята печка на 170 градуса за 12-13 минути. От въре ще излезе страхотен тортила чипс като купешкия.

3. Докато чипсът се пече, наситнете лука, лютото чушле и листата кориандър или магданоз. Изсипете в хаванче, добавете 1 с.л. зехтин и при нужда малко сол и намачкайте. Не е нужно да става пюре.

4. Обелете авокадото и намачкайте с вилица. Домата също обелете и нарежете на много ситно.

5. Смесете авокадото с домата и пълнежа на хаванчето, подправете със сока от лайм и сол и пипер по желание. Разбъркайте хубаво.

6. Поднесете чипса с пикантния сос и си хапвайте спокойно. Доста по-здравословно е от купените варианти.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта