Регистрация

Гьоза - пирожки с телешка кайма

Гьоза - пирожки с телешка кайма
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1953

Дъмплинги с телешка кайма и азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г телешка кайма
  • 1 неголяма глава лук
  • няколко стръка пресен лук
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 скилидки чесън
  • 5-8 г корен джинджифил
  • 1 с.л. олио (в оригиналната рецепта се използва сусамово олио, но можете да сложите и друг тип растителна мазнина по ваше желание)
  • 1 ч.л. бял пипер (може и черен)
  • 500 г готово тесто
  • 1 жълтък
  • олио за пържене
  • кетчуп или барбекю сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Чесъна и лука наситнете, пресния лук нарежете на кръгчета, а джинджифила рендосайте.

2. Изсипете каймата в купа, добавете зеленчуците, соевия сос, мазнината и подправките и разбъркайте добре.

3. Премесете тестото, разточете го на кора с дебелина под 1 см. и с отвора на чаша или купичка изрежете от него кръгове.

4. В едната част на всеки кръг разпределете част от каймата, намажете външните ръбове с разбит жълтък с малко вода и прещипете. Натиснете с обратното на вилица, за да се запечата тестото добре. Трябва да се получат полумесеци.

5. Сгорещете мазнината и пържете гьозите на маслена баня. Вадете върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

6. Сервирайет със сос за потапяне.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта